Zomer Special: 5th NSKO Summercamp

Vakantie! Geen interview met iemand deze keer. Het was tijd om zelf weer deelnemer te zijn. Wel een filmpje van 4 minuten! Je krijgt een korte impressie van het 5de zomerkamp van de NSKO. We trainden op een prachtig weiland bij het Stayokay hotel in Gorssel. Mijn pak is nog steeds niet schoon vanwege de koeienmest! Wel een geweldig kamp met een zeer goede sfeer en strakke organisatie. Ga snel kijken!!
webthumbzomerspecial

Mike's Gym Vechtsport Tryout

In Amsterdam stond een interessant evenement op het programma;
de Mike's Gym Vechtsport Tryout. Volgens de website was de doelgroep 12 tot 20 jaar maar iedereen was natuurlijk welkom. Kinderen en vechtsport lijken meer en meer een hot item te worden. De organisatoren van deze dag hadden het zichtbaar goed geregeld; veel mensen die hielpen, een strak schema en genoeg deelnemers. In de dojo van Mike's Gym praatten we even na over deze dag.
webthumb45

Jodo met Fred Quant

Tijdens de open dag van budoschool Shin-Shin Bu Ken kwam ik in contact met Fred Quant, een sensei in Jodo. Jodo niet te verwarren met Judo! Jan Kallenbach had de regie over de dag en zorgde ervoor dat ik mooie beelden kon maken van deze prachtige dojo.
webthumb44

Worldchampion Takayuki Tsukagoshi

In belgiŽ vond het North Sea Camp 2008 plaats. Een Shinkyokushin karatekamp in Oostende. De trainingen zijn meestal buiten op het strand wat een karateka nog meer 1 doet voelen met de elementen tijdens zware inspanningen. Zelf ben ik zeer te spreken over de organisatie van dit kamp; ze regelen alles tot in de puntjes, accommodatie en eten zijn prima, trainingen zijn afwisselend en in de juiste balans en er is altijd een interessante line-up van instructeurs. Dit jaar kregen ze het voor elkaar om de wereldkampioen als instructeur op het kamp te laten lesgeven. Tijd dus voor een kort interview gemixed met een korte impressie van deze 3 topdagen!
webthumb43

Master Choi teaching Sippalki

Er zijn heel wat martial arts waarvan ik de naam eerder heb gehoord, maar niet van deze; Sippalki. Net als taekwondo een martial art uit Korea maar dan anders.. In Amsterdam kun je de lessen van master Choi volgen. iFight ging op bezoek en toevallig was de Koreaanse televisiezender EBS ook aanwezig om een documentaire te maken over deze sport. Een paar weken daarvoor had ik al wat filmmateriaal verzameld van een workshop aan leerlingen in het middelbaar onderwijs. Deze beelden zijn ook door het interview heen gemixed. Geniet van deze issue!
webthumb42

FOG; Federatie Oosterse Gevechtskunsten

Een paar maanden geleden vierde de FOG (Federatie Oosterse Gevechtskunsten) haar 25-jarig jubileum in Rotterdam. Gedurende de dag waren er veel activiteiten. Seminars, lezingen en een internationaal Shinkyokushin Karatetoernooi. Belangrijke personen uit de wereld van de martial arts en ringsporten waren aanwezig. De avond werd afgesloten met spectaculaire demonstraties van de deelnemende organisaties. Hoog niveau dus! De voorzitter van de FOG, Henk Verschuur, was ook aanwezig. Vlak voordat het programma zou beginnen, heb ik een interview buiten het Feyenoordstadion gedaan. Helaas ging er iets mis met de microfoon.... Ik kreeg het niet voor elkaar om het interview nog een keer over te doen. Wellicht wel in de toekomst! Onze nederige excuses voor het werkelijk zeer slechte geluid. De footage van de avond was super en het gesprek met deze humoristische, bevlogen en warme persoonlijkheid maakt dit toch weer tot een speciale issue.
webthumb41

Ted's gevecht op het Katsu Gala

Ted heeft een jaar geleden meegedaan aan een open kampioenschap. Daar verloor hij zijn wedstrijd. Last van zijn scheenbeen etc. Op het Katsu Gala te Winsum verscheen hij weer op het vechterstoneel. Het Katsu Gala is een bijzonder evenement omdat karateka's 1 partij draaien in een ring. Karate speelt zich meestal af op de mat en niet in een ring met muziek, felle lampen etc. Kijk hoe hij het er dit keer vanaf brengt!
webthumb40

HRMNNH! Kung Fu hossel

Op 30 december zal de laatste uitzending van iFight online staan. Op dit moment leg ik de laatste hand aan deze artistieke uitzending waarin kung fu centraal staat. In Amsterdam kwam ik bij toeval terecht bij het theatergezelschap Cosmic, Made in da Shade. De voorstelling HRMNNH! met als subtitel Kung Fu hossel, werd voorafgegaan door workschops aan middelbare scholieren. De workshops werden gegeven door de acteurs zelf. De laatste issue van dit jaar is een donkere, wat meer artistieke issue geworden. Dat mag ook wel in deze tijd van het jaar! 30 december dus, dan komt ie uit. Zet 'm in je agenda! Ik zit namelijk heerlijk boven op de berg in Oostenrijk. Geniet van de laatste uitzending van 2007 en tot volgend jaar!
webthumb39

Padtrainer Thommie Harinck

Iedere vechtsporter maakt in de trainingen gebruik van zijn partner, bokszak of andere hulpmiddelen om zich te verbeteren. Het vasthouden van de kussens lijkt een simpele taak. Wil je padtrainer van bijvoorbeeld Peter Aerts zijn, dan zul je toch het een en ander in huis moeten hebben. Hoe zit dat met padtrainers? Is er een bepaalde techniek of visie? We gingen kijken tijdens een training van Peter Aerts met de beste padtrainer van de wereld; Thommie Harinck.
webthumb38

Tweede interview met Leon

Leon Miedema (ook te zien in Issue #11) moest weer een partij draaien in het Zonnehuis. Het zonnehuis heeft altijd een bijzondere sfeer; publiek is Amsterdam-Noord, luid en enthousiast en de zaal heeft een intieme sfeer. De organisatie van deze editie van Beatdown was dit keer zeer goed geregeld. Leon gaat binnenkort van de C-klasse naar de B-klasse. Dit gevecht moet hij eigenlijk winnen. Zeker van zichzelf.
Kijk naar zijn partij en probeer zelf de jury te zijn. En de winnaar is.....
(met excuses voor wat kwaliteitsperikelen van de nieuwe camera)
webthumb37

Taiji Festival Amsterdam

In Amsterdam hield de stichting Taiji Nederland een taiji festival. Joppe Douwes is een van de drijfveren van dit festival. iFight ging een kijkje nemen bij deze martial art uit China.
webthumb36

Pinsinchai

In een sportschool in Den Haag was gedurende 2 weken een beroemde thaise vechter op bezoek; Ajarn Burklerk Pinsinchai. Deze topvechter heeft in zijn gloriejaren 177 partijen gedraaid. Van deze 177 partijen heeft hij er 7 verloren die hij in een rematch ook gewonnen heeft. Dat moet een bijzondere vechter zijn. Samen met vrouw en kind trekt hij Europa door en geeft les in sportscholen die hem aanspreken. Sportscholen waar respect voorop staat en min of meer sprake is van een "thaise cultuur". iFight mocht ook een training bijwonen en deed, via een tolk, een interview.
webthumb35

Peter Aerts

Peter Aerts is groot vechter. Al jaren draait hij mee in het K-1 circuit en onlangs heeft hij voor 3 jaar bijgetekend. Hoe kun je zo lang op topniveau mee draaien? iFight ging kijken bij een van zijn trainingen. De training vond plaats bij Kops gym in Amsterdam onder leiding van Jan Plas. Neem een kijkje in deze vechtsportkeuken en luister naar de antwoorden die Peter geeft.
webthumb34

Mathias Kelderman

1 keer in de 4 jaar vind het wereldkampioenschap karate plaats in Tokyo, Japan. Het is al weer jaren geleden dat een nederlander door kon dringen tot de top van het deelnemersveld. Namens Nederland zullen Mathias Kelderman en Tim Haverkamp op 13 en 14 oktober knokken voor wat ze waard zijn. Hoe is de voorbereiding van Mathias? Hoeveel trainingen per week? We volgden een training op een vroege zondagochtend in Zutphen. Ted mocht dienen als kanonnenvoer, wat hij een grote eer vond.
webthumb33

Shinkyokushin hoekscheidsrechter

Tijdens de jubileumviering van de 25-jarige FOG, de federatie oosterse gevechtskunsten, waren er verschillende vechtsport disciplines aanwezig. Een interessante dag met vele kopstukken uit de vechtsportwereld aanwezig. Ook het shinkyokushin karate hield die dag een toernooi voor beginners en gevorderden. Vechters uit alle hoeken van de wereld waren vertegenwoordigd. Op het avondprogramma stonden de finalepartijen waarvan ik er in deze issue 2 zal laten zien. Ook vroeg ik een hoekscheidsrechter even voor de camera. Daarmee start deze uitzending. Ga snel kijken!
webthumb32

Six star martial arts festival

Iedereen is wel eens op Texel geweest maar vast niet om vechtsport te beoefenen! Menno Siebenga organiseerde in het eerste weekend van augustus het six star martial arts festival. Een evenement dat het hele weekend in beslag nam en waar verschillende disciplines vertoond werden met grote namen als Sem Schilt en Irma Verhoef. Een bijzonder evenement om eens mee te maken. Met name het onderdeel pootje baden is wel een heel opmerkelijke workshop op een martial arts festival.
webthumbpie31

Extra Zomer Editie

In Purmerend werd het jaarlijkse openlucht muaythai gala weer gehouden. Dit keer werd het onder de overkapping gehouden zodat regen geen vat kon hebben op het evenement. Druk was het en ook een beetje chaotisch. Het begon allemaal veel later dan gepland waardoor ik de voor mij interessantste partij van Youssef niet op kon nemen. Wel heb ik hem geinterviewd dus het wachten is nog even op de footage van de organisator. Op veler verzoek dus toch nog een editie speciaal voor de vakantie met wat beelden van dit gala. Leuk ook om de kleine van Melvin Manhoef te zien! Geen interview dus dit keer...
webthumbextraeditie

Pencak silat festival in Hoofddorp

In Hoofddorp werd voor de tweede keer het seni beladiri festival georganiseerd door Cherry Smith en zijn school satria muda. Op uitnodiging ging ik ernaartoe en filmde ik dit sfeervolle en intieme evenement. Er waren meerdere scholen aanwezig en de zaal was goed gevuld. Het evenement was tot in de puntjes goed geregeld want Cherry had genoeg tijd om ook nog even met me te spreken voor de camera.
webthumb30

Karateka Sem Schilt

Tijdens de springday van de Nederlandse Shinkyokushin Organisatie (NSKO) op Papendal was Sem Schilt (samen met Dave Jonkers) gastdocent. Deze van oorsprong zijnde karateka heeft grote titels behaald, is de beste uit het K-1 circuit en bleek op deze dag ook een echte budoman. Gelukkig mocht ik, terwijl ik zelf meedeed, vrij filmen en hem ook nog een paar vragen stellen! Na afloop was er nog een gevechtstraining waarbij examenkandidaten moesten knokken en moesten enkele breektests uitgevoerd worden. Ook daarvan zijn wat beelden uitgekozen en achter het interview gezet. Geniet ervan!
webthumbschilt

Shihan Nick da Costa

Deze week moest ik voor mij werk naar Londen (helemaal niet vervelend). Aangezien ik daardoor mijn eigen training ging missen, leek het me aardig om te kijken of er in Londen een dojo was waar ik een training kon volgen. Tot mijn vreugde vond ik een dojo waar niemand minder dan Shihan Nick da Costa les geeft. Ik stuurde hem een emailtje en kreeg al snel antwoord; Je bent van harte welkom om mee te trainen. Waarom dan niet je camera meenemen en een interview afnemen voor iFight?
websitethumbie

Agerbeek Cup

Een tijdje is het rustig geweest bij iFight. Drukke tijden waardoor er geen issue's gemaakt konden worden. Ik hoop dat we weer een beetje in ware productie kunnen gaan werken. In de plaatselijke krant las ik dat in de Meerkamp in Amstelveen de Agerbeek Cup werd georganiseerd. De karatestijl is shotokan. Nu is deze stijl van karate niet mijn favoriet maar eigenlijk weet ik ook niet zo goed waarom niet. Tijd dus om eens te kijken wat shotokan in huis heeft. Ik heb bijzonder aardige mensen ontmoet tijdens dit interclubiale toernooi en vond het een goede en strakke organisatie.
webthumb

Jan Kallenbach

Jan Kallenbach is een man die budo in- en uitademt. Hij heeft de introductie van alle martial arts en vechtsporten vanaf het begin meegemaakt en gevolgd. Je mag eigenlijk wel spreken van een levende legende. Tijdens mijn opleiding aan de ALO was hij mijn docent zelfverdediging. In de prachtige dojo aan de dr. Meurerlaan in Amsterdam geeft hij nog steeds les in tai-ki-kenpo. Ik woonde een les bij en maakte daar wat beelden van. Na afloop kon ik eindelijk eens in alle rust wat vragen aan hem stellen.
kallenbachthumb

Kendo Furuya Cup

In de Emergohal in Amstelveen bezocht ik de Furuya Cup. Deze kendokampioenschappen die alleen voor de jeugd bedoeld zijn, werden alweer voor de 15e keer gehouden. In de afgelopen 4 jaar vroeg een leerling van mij telkens of ik ook eens kwam kijken. Het kwam er niet van. Nu iFight in het leven geroepen is... Je snapt het al. Ik vroeg haar voor de camera en maakte wat beelden van deze bijzondere dag.
thumbkendowebsite

Promo iFight

Om in heel weinig tijd een indruk te krijgen van wat iFight Vodcast nou precies is, hier een promo (of trailer?). In 24 seconden komen allerlei fragmenten uit de afgelopen 24 afleveringen in mtv-snelheid langsgeflitst. De Quicktimeversie is zo klein dat je m zelfs naar iemand anders kunt emailen!
webthumbpromo

Sensei Roel de Lange

Ik vond het nu maar eens tijd om mijn eigen sensei aan de tand te voelen. Degene die mij inspireert om er voor te gaan. Wanneer is hij begonnen? Het is een korte uitzending met een impressie van onze training. Dus als je al een tijdje niets gedaan hebt en je voelt het weer kriebelen, mail ons en doe een proefles mee.. (meer info over onze dojo kun je vinden op www.kobushi.nl). Klik op de push-up om naar de video-page te gaan.
thumbwebsite

Amsterdam VS Rotterdam

Amsterdam tegen Rotterdam is altijd een beetje beladen. Een boksgala tussen deze twee steden is dan ook een evenement dat je moet bezoeken. Dit toernooi werd weer eens sinds lange tijd georganiseerd en dus vroeg ik de initiator van dit toernooi, Ton Dunk jr, een en ander en maakte wat beelden van deze avond. Opvallend was dat nog 2 cameraploegen aanwezig waren in het Zonnehuis! Oja, sorry voor het gare geluid. Het was weer behoorlijk improviseren voor mij vanwege ontbrekend materiaal zullen we maar zeggen.. Toch een issue!
thumbwebsite23

Budocentrum Special Sports!

Opvallend tijdens de open dag van Special Sports was dat er maar liefst 6 nieuwe martial arts op het programma stonden! Hier lijkt wel sprake van een fitness center dat verandert in een budocentrum. Ik vroeg aan Bas, onder andere verantwoordelijk voor het vechtsportgedeelte, hoe het zat. Een verrassing was dat ik ook nog Gilbert Yvel tegen het lijf liep...
thumbissue22

Mastwijk Taekwondo

In de krant las ik dat Mastwijk Taekwondoschool een demo ging geven. Cor Mastwijk was mijn eerste vechtsportleraar. Zou hij me nog herkennen? Tijd dus om een issue te besteden aan de man die mij de eeuwige liefde voor de vechtsport heeft gegeven.
Afbeelding 2

Kalender up to date

De evenementen of activiteitenkalender is weer aardig up to date. Er is elk weekend genoeg te doen en bijna altijd wel ergens bij jou in de buurt.. Mocht je iets organiseren wat er nog niet op staat, mail ons en we zetten het erbij. Ondertussen ben ik al weer druk bezig met de montage van issue #21! Deze zal gaan over iemand uit de taekwondo-wereld...
Afbeelding 3

Voor de feestdagen; extra issue

Komende tijd even rust op het vechtsportfront. Er zijn amper gala's deze twee weken en iedereen zal wel een kilo of meer aankomen. Daarna een nieuw jaar voor de boeg om er weer keihard tegenaan te gaan. De laatste issue ging over kempo en speciaal voor de liefhebbers heb ik 3 weken terug alvast een xtra issue gemaakt. Het gaat over onze reporter Ted. Hij stond sinds 14 jaar weer op de tatami om een partij te knokken in het fullcontact kyokushin karate. Ga maar gauw kijken dus! En prettige dagen toegewenst!
extraissue (Dit filmpje komt automatisch online vanaf vrijdag 22 december om ongeveer 18.00, ik zit dan ongeveer ter hoogte van Basel..)

Shaolin Kempo in Utrecht

Een kemposchool uit Utrecht zocht contact met iFight via de mail. Of we eens langs wilden komen. Ik had wel gehoord van Kempo maar wat het nou precies was? Ik ging een kijkje nemen in de dojo en interviewde de sensei Michel. Door het interview heen heb ik wat beelden uit deze gewone woensdagavondtraining gemonteerd. Dit is de 20ste issue. Dit jaar komen er geen issue's meer uit. Wel een paar extra issue's met beelden die niet in vorige issue's zijn gebruikt... Volgende week daarover meer... Ga snel kijken in de keuken van deze dojo.
thumb20

Aikido examen voor tweede dan

Vorige week kreeg ik een mailtje van mijn goede vriend en oud-studiegenoot Dennis. Hij moest examen doen voor tweede dan (aikido). Natuurlijk reed ik even naar Amersfoort om te kijken naar zijn vorderingen. Aan het eind van zijn examen stelde ik hem natuurlijk nog een paar vraagjes!
thumb

Toekomstige topvechter van Chakuriki?

Tijdens het Muaythai gala in Purmerend (kijk terug in Issue #3) keken we naar het gevecht van Ramzi. Na afloop deed ik een interview met hem. Helaas stond het interview niet op tape. Tijd om het over te doen dus. In de van Hogendorphal was het Victory or Hell gala. Ramzi had er duidelijk zin in. Dit keer stond alles wel op tape!
ramzithumbwebsite

Schop een honkbalknuppel doormidden!

De voorzitter van de Nederlandse Shin Kyokushin Organisatie (NSKO) Koen Scharrenberg gaf in de pauze van het NK jeugd en beginners een demonstratie door een aantal planken en een honkbalknuppel te breken. Voordat hij daarmee van start ging vroeg ik hem natuurlijk hoe dat moest!
thumbvoorwebsite

Nederlands Kampioen Kendo 2006

Afgelopen weekend werd het NK Kendo gehouden in een sporthal in Delft. Ted vroeg de kersverse kampioen het een en ander over deze martial art en hoe je Nederlands kampioen wordt.
Natuurlijk is er ook dit keer een niet quicktime versie beschikbaar.. Oja, leuk om te melden is dat we 5 maanden oud zijn en dat het aantal bezoekers nog steeds stijgt. Los van deze website worden de filmpjes ook steeds vaker bekeken doordat mensen ze via itunes of andere newsfeedprogramma's binnenhalen. Het aantal buitenlandse bezoekers groeit hierdoor ook flink!
issue16

Krav Maga met Franklyn

Krav Maga is een snelgroeiende zelfverdedigingsdiscipline. Vorig jaar heb ik onder leiding van Franklyn Hartkamp een jaar Krav Maga gedaan. Ik was erg onder de indruk van zijn capaciteiten. Een issue over Krav Maga kon dan ook niet uitblijven op iFight... Hier is ie dan. Misschien raak je ook gemotiveerd! Oja, we hebben weer extra steun gekregen! Dit keer van idsecurity. Wil je ons misschien ook steunen, kijk dan eens hier.
issue15 of windows.. issue15WIN

Uniek in Nederland; Ouder/Kind - Judo

Karel Gietelink is een slimme oude judomeester. Hij heeft als eerste in Nederland ouder/kind-judo geintroduceerd. Spirit en een heel groot hart; dat kun je zo zien! Geniet van deze uitzending!
issue14 or windows issue14WIN

iFight kalender en video's

Check onze kalender eens! Deze is nieuw op de site. Binnenkort nog strakker en uitgebreider! Heb je een evenement, gala, wedstrijd, demo of iets anders, mail ons dan! We zetten het z.s.m. op de kalender! En klik hier om al onze video's te bekijken!

Werk in uitvoering en vakantie

Deze vrijdag geen issue! Dit vooral omdat het herfstvakantie is en omdat er hier achter de schermen hard gewerkt wordt aan allerlei technische zaken. Op dit moment wordt een groot deel van onze afleveringen gerenderd om te zorgen dat de filmpjes niet (alleen) via de libsyn site op te halen zijn, maar ook realtime op onze eigen site bekeken kunnen worden. Een beetje a la youtube zeg maar...fightube? Misschien wel een cool idee! Ook kijken we naar de mogelijkheid om alles om te zetten naar downloadbare filmpjes voor je gsm. Kortom er is eigenlijk te weinig tijd. Het liefst zouden we hier een team van 8 gespecialiseerde mensen willen. Goed nieuws om te melden is dat devechtsportshop.nl onze nieuwe sponsor, steun en "friend" is! Voor deze week; neus eens even goed door onze vernieuwde pagina's, bekijk nog een aantal afleveringen die je niet of lang geleden bekeken hebt, en volgende week zal issue #14 gereed zijn!
werk_in_uitvoering

Commentaar van Eurosport

Zoals reeds aangekondigd is iFight op bezoek geweest bij Eurosport; Fred Royers. Dit omdat hij al jaren de stem en het commentaar is achter een aantal programma's waar martial arts en ringsporten in voorkomen. Wie is de man achter de stem? Dat was onze grootste vraag. Het interview duurde langer dan gepland; we hadden 30 minuten footage! Eigenlijk was inkorten niet mogelijk omdat het gehele gesprek leuk en interessant was. De mogelijkheid bestaat dus dat er nog een deel uitkomt met het weggesneden materiaal. Ook toen de camera uit ging zijn we nog even door blijven praten. Kwart voor drie 's nachts verlieten we het terrein van mediapark Hilversum. Deze versie is iets meer dan 7 minuten geworden. Ga lekker kijken naar deze vechtsporter in hart en nieren.
issue13 of een windowsformaat; issue13WIN

Website aangepast

Voor de regelmatige bezoekers van iFight is het direct opgevallen; we hebben een nieuwe kimono aangedaan. Op dit moment zijn we nog druk bezig met het aanpassen van de site. Er zijn een aantal hoofdstukken bij zoals een kalender met evenementen en de legends en stars. Reacties op al onze aanpassingen zijn van harte welkom... Oja, gisteren hebben we Fred Royers van Eurosport tijdens zijn werk gefilmd. Wat een bijzonder aardige en gedreven vechtsporter is dit! Het belooft dus weer een interessante vodcast te worden einde deze week!
fred

Hanmudo; een Koreaanse martial art

Nu noord-korea zo slecht in het nieuws staat, lijkt dit opeens een zeer actueel item! Er komen ook mooie dingen uit deze regio! Luister naar de filosofie achter deze sport. Menselijker kan niet. In Uden mochten we dan-examens van hanmudo bijwonen. Deelnemers uit heel Europa waren afgetraind hiernaartoe gekomen. De oprichter van deze vechtsport was zelfs over uit Amerika om de examens af te nemen! Totaal blanco zijn we ernaartoe gereden want we hadden geen idee wat Hanmudo was.. We waren zeer onder de indruk van het niveau van de deelnemers! Er zijn honderden technieken die in vaste volgorde getoond moeten worden. Geen sport voor domme jongens dus!
issue12 or windowsversion issue12WIN

Een vechter met talent; Leon Miedema

Zondagavond 24 september heb ik de wedstrijd van Leon opgenomen. Zijn vorige wedstrijd was een teleurstelling vanwege blessure door tegenstander. Nu was de de tijd om dat achter hem te laten door een goede partij neer te zetten. Dat heeft hij ook gedaan! 15 minuten na afloop van zijn partij geeft hij commentaar op zijn eigen wedstrijd door de beelden mee te kijken. Een interessante aflevering! Houd deze vechter in de gaten; wellicht gaat hij in de toekomst hoge ogen gooien! Tyrone Spong wenst hem namelijk succes....
issue11 of this issue11WIN

Een kijk op boksen

Dit is de laatste van de serie vodcasts uit Julianadorp. Ik sprak met Tinus Lustig over de bokssport. Tinus is bokstrainer en al 30 jaar betrokken bij de sport. Hij heeft een uitgesproken en doordachte mening over een aantal zaken. Toch staat zijn neus nog keurig recht!
issue10website en geen Quicktime kies deze: issue10WIN

Pencak Silat

Tijdens ons laatste bezoek in Julianadorp werden we aangetrokken door een viertal personen in blauwe pakken! Ze bleken pencak silat te beoefenen! Onze reporter Ted vroeg ze het een en ander maar was vooral zichtbaar onder de indruk van 1 van hun wapens; de golok! Let op: we hebben ook een windowsversie onder de quicktimeversie staan!
issue9 en geen Quicktime kies: issue9WIN

Demo Budocentrum Julianadorp

In Julianadorp, een klein plaatsje in de kop van noord-holland, staat een enorm budocentrum. Begin september werd er een demo gegeven. Leraren uit allerlei martial arts gaven er een demo. Ik sprak met Paul Jansen. Er zullen overigens binnenkort nog 2 vodcasts uit dit budocentrum volgen; pencak silat en boksen.
vodcast8klein of windowsplayer

Windows versie video Jon Bluming

Ik had al een windowsversie achter de hand maar de servers van orbitfiles waren zwaar overbelast.. Inmiddels schijnt dat verholpen te zijn dus heb ik de file gepost. De kwaliteit is matig, dat zeg ik er even bij. 10 minuten video en ook nog voor windows betekent veel megabytes. Om het een beetje aardig te houden is ie maar 26,9 mb. Maar dus ook k#&te-kwaliteit. Ik blijf het zeggen; Quicktime.
windowsplayer

Jon Bluming

Eindelijk klaar met onze vodcast over Jon Bluming. Het was geen gemakkelijke! Ons interview duurde 37 minuten en we hebben er 10 minuten van gemaakt. Zoveel mogelijk geprobeerd om het verhaal wel logisch te houden natuurlijk! Wanneer je de afgelopen 2 dagen hebt geprobeerd om de windowsvarianten te downloaden kwam je bedrogen uit. Excuses voor dit ongemak. De problemen lagen bij orbitfiles.com. Ze kunnen de traffic tijdelijk niet aan en zijn alles over aan het zetten op snellere servers. Ik verwacht dat alle windowsversies snel weer online zullen zijn inclusief de allernieuwste vodcast met Jon Bluming. Wel Quicktime geinstalleerd? Ga lekker zitten, zet nog even gauw een kopje japanse thee en geniet van deze uitzending.
vodcast#7klein

Windows en Quicktime

Ik heb speciaal voor al die mensen die geen quicktime op de pc hebben ook windowsbestandjes van de vodcasts gemaakt...
Kijk in het verleden en kies het juiste formaat... Toch blijven we het zeggen; Installeer Quicktime. Kleinere bestanden, betere kwaliteit. De Vodcast met Jon Bluming is overigens echt bijna af. Het is de langste tot nu toe; ruim 10 minuten...

Fighttalk en Fight Style

Het interview een aantal weken geleden met Robbie van Fighttalk / Fight style is af. Ga snel kijken naar deze Vodcast. Ondertussen zijn we de laatste hand aan het leggen aan het interview met Jon Bluming. Dit dus in de volgende vodcast; issue # 7. Ik zal deze pas online zetten als ik terug kom van een korte vakantie in Denemarken. Wellicht komt iFight daar ook nog iets leuks tegen...
Veel plezier! NB. Quicktime bestanden zijn veel kleiner en van betere kwaliteit dan Windows bestanden. Advies; Download de gratis Quicktimeplayer bij Apple... Je zult er nog veel plezier van hebben.
vodcast#6thumbnailklein or windowsplayer

iFight at Kwakoe

iFight was aanwezig op het open lucht muaythai gala van het Kwakoe festival. Ze claimen de eerste te zijn met een open lucht muaythai gala in nederland. Het interview is interessant en de partijen die daarna volgen zijn zeker leuk om te bekijken. Het zijn de kids van de toekomst!! NB. Quicktime bestanden zijn veel kleiner en van betere kwaliteit dan Windows bestanden. Advies; Download de gratis Quicktimeplayer bij Apple... Je zult er nog veel plezier van hebben.
ifightvodcast5klein of windowsplayer

Andre Visch

Gisteren had iFight een kort gesprekje met Andre Visch, een groot vechter uit de jaren 80. Hij beeindigde 5 partijen op rij voortijdig tijdens de wereldkampioenschappen Kyokushin Karate. De japanners waren erg onder de indruk van zijn vechtkunsten. Op dit moment houdt het budo hem nog steeds bezig maar dan op een andere manier.... Eind oktober zullen we een vodcast maken over hem. Tot die tijd kun je eens een kijkje nemen op zijn website.
andre

interview met Remy Bonjasky

Eindelijk, het interview met Remy Bonjasky is gereed om uit te zenden! Mijn grote vriend Ted heeft het praatwerk gedaan en ik het film en montagewerk. Excuses voor het slechte geluid tijdens het interview. Ted zal de volgende keer de microfoon op de juiste mond richten... Geniet ervan! Oja, gebruik Quicktime om de vodcasts te kunnen bekijken! Quicktimebestanden zijn kleiner en van betere kwaliteit...
blogpicvodcastissu4 of windowsplayer

Vodcast geplaatst!

Eindelijk heeft iFight ruimte gevonden om video's te plaatsen... Het is libsyn.com geworden. Snel, goed, ruim en goedkoop. De nieuwste vodcast is het interview met Cees van de Velde tijdens het open lucht muaythai gala in Purmerend. NB. Quicktime bestanden zijn veel kleiner en van betere kwaliteit dan Windows bestanden. Advies; Download de gratis Quicktimeplayer bij Apple... Je zult er nog veel plezier van hebben.
blogpicvodcast3 of windowsplayer

Nieuwe huisstijl

Als je regelmatig naar iFight surft, is je vast al opgevallen dat we een nieuw jasje hebben!! Grote dank is verschuldigd aan Ralph Booms die het ontwerp voor iFight drastisch heeft aangepast! Ook heb ik veel hulp gekregen van mijn goede vriend John die een website beheert waar iFight een goeie les uit kan trekken; iSkateboard. Op dit moment wordt de site 2-talig gemaakt vanwege het grote aantal bezoekers...
iFight

Jon Bluming

Vandaag ben ik op visite geweest bij Jon Bluming. Deze 73- jarige legende had veel te vertellen. Tijdens deze interessante conversatie liet hij me nog allerlei attributen zien uit Japan. Vanwege vakantie en 3 andere vodcasts in de maak, zal het wel even duren voordat dit filmpje op iFight staat...
jon_en_edgar_demo

Fighttalk.nl

Vandaag heb ik de winkel van Robbie bezocht. Hij is tevens het brein achter fighttalk.nl. Hij liet me zijn winkel zien(in de getto Nieuwegein) en ik vroeg hem naar zijn ambities. Aan de andere kant van de straat was Rayen Simson toevallig aan het werk! Hoe klein kan de wereld zijn... Vodcast over deze conversatie volgt... Vanwege vakantie en 2 andere vodcasts in de maak komt deze na de vakantie. iFight zal in de toekomst proberen om een interview met Rayen te doen!
teaser_tn_BPF-002

Kwakoe Muaythai Open Lucht

Het Kwakoe Festival in Amsterdam. Het weer was zo fantastisch; surinaams tropisch. Voor de vechters van het Muaythai gala was het misschien wel een beetje teveel van het goede. De ring moest continu met een gieter bewerkt worden om er nog op te kunnen lopen. Interessante gevechten, vooral de kleintjes! Op dit moment is het editten bijna afgerond. Vanwege problemen met webruimte (tekort! te weinig!) staat deze video nog niet online..... Blijf ons bezoeken want hij komt eraan!. Ga in de tussentijd even kijken bij fighttalk; ze hebben mooie foto's van dit evenement op de site staan!
kwakoe(1)

Workshop and Interview with Remy Bonjasky

Afgelopen woensdag hebben we een interview met Remy Bonjasky gedaan. Na zijn workshop had hij nog een paar minuten over om met onze lachende reporter Ted te spreken! Bedankt Ted voor dit interview! Binnenkort zal deze online komen te staan.
bonjaskytedsmall

Seminar with mr. Niiho

Eindelijk hebben we toestemming om de Vodcast met Mr. Niiho uit te zenden! In het "Sterren" - hoofdstuk staat nog een stukje tekst over deze seminar. Ik probeer de kwaliteit van de vodcast nog wat op te schroeven want de titels zijn slecht te lezen en het geluid is niet optimaal. Hoe dan ook, geniet van deze Vodcast!
satochiniiho

Shihan Sanpei

Ik heb seminar met Shihan Sanpei niet gevolgd maar mijn sempai van Amsterdam Dojo wel! Hij schreef een paar duidelijke zinnen over hem. Lees verder in het Sterrenhoofdstuk!
Sanpei

Open lucht muaythai gala Purmerend

Het was een druk iFight weekend. Zaterdag moesten we examen doen voor 2nd kyu en zondag ben ik gaan kijken op het open lucht muaythai gala in Purmerend. Helaas werden veel partijen afgezegd. Het weer hielp ook al niet mee; regen en onweer. Ik heb nog een paar shots kunnen maken van de laatste partij en een interessante trainer voor de lens kunnen krijgen; de organisator van dit evenement:
Cees van de Velde. Zodra we overlegd hebben met hem en zijn manager komt deze vodcast online...
purmerend

Maak een keuze!

Aankomende zondag, 25 juni, moet ik kiezen tussen 2 evenementen; de eerste is een shinkyokushin seminar van Shihan Sanpei op Papendal! Check www.shinkyokushin.nl voor meer info! De tweede is een open lucht Muay Thai Gala op de Koemarkt in Purmerend. Buitenwedstrijden zijn zeldzaam en daarom speciaal! Houd het weerbericht in de gaten en maak een keuze!
logo_Xsmall or Sanpei

Thanks!!

Beste bezoekers,
Dank voor jullie reacties! Deze website is nu 3 weken in de lucht en ik krijg veel reacties! Zelfs uit Japan! Tijd is prioriteit. Vandaag kwam ik op weg naar mijn eigen training langs een hal waar 150 mensen jiu jitsu aan het beoefenen waren! Helaas had ik geen camera bij me (stom!). Vanaf vandaag zal ik mijn camera altijd bij me dragen! Houd me op de hoogte! Fighters for Fighters...
aikido

Jiu Jitsu

Ranjit Nelissen heeft afgelopen zaterdag zijn 1e dan gehaald in Jiu Jitsu! We feliciteren hem daarom natuurlijk hartelijk! Ik heb even met hem gesproken over het examen en het was zeker geen cadeautje. Een overvolle en daardoor zeer hete zaal maakte het examen nog zwaarder dan het al was. Wellicht dat we binnenkort wat beelden mogen ontvangen en deze in een kort Vodcastje kunnen verwerken. We zijn namelijk heel erg benieuwd naar zijn handelingen. Trots zijn we op je (en de andere kandidaten die ook geslaagd zijn natuurlijk!).
ranjit